‘t Kuiken

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Op Noorderveld-Molletjesveer zijn 500 MKB bedrijven gevestigd. Grotere bedrijven hebben een marketing- of communicatie-vraag waar MBO stagiairs aan kunnen werken. Maar klein MKB bedrijven hebben vaak zelf geen marketing afdeling of marketeer in huis, dus kunnen zij geen marketing MBO studenten inzetten.

Dat betekent verlies aan twee kanten: de bedrijven kunnen niet profiteren van de kennis van MBO-studenten Marketing en Communicatie. En de studenten krijgen niet de kans om bij kleinere bedrijven in hun eigen regio hun kennis en vaardigheden in de praktijk te brengen en te ontwikkelen. Juist bij kleinere bedrijven krijg je veel ruimte en kan je als stagiair een mooie bijdrage leveren. Bovendien willen jongeren graag in de eigen regio aan de slag.

Dit is waar ‘t Kuiken dé oplossing voor is.

’t Lokaal is erkend leerbedrijf Marketing en Communicatie. De stagiairs werken voor deze bedrijven aan marketing opdrachten, onder de vlag van ‘t Lokaal. De vakinhoudelijke begeleiding wordt dus ook verzorgd vanuit ’t Lokaal.

Het mes snijdt zo aan meerdere kanten: het Regio College wil graag dat groepen studenten de kans krijgen om meer in de praktijk staan; leren en werken op het bedrijventerrein. ’t Lokaal wil studenten en bedrijven op het bedrijventerrein bij elkaar brengen. En bedrijven zijn ermee geholpen. Zo is dit project ontstaan. 

We bouwen samen aan het eerste Studenten-Marketingbureau van Zaanstad ‘t Kuiken, waardoor zij ook leren wat ondernemen is. Hoe mooi is dat!?

Op de foto studenten van de eerste groep, vlnr:

Bram de Graaf, Wessel Flemink, Maroua Zejli, Sherena Nendissa, Ravi Ramphal en Daan Opdam.

Op 13 november startte de tweede groep. Zij werken ook weer aan mooie opdrachten.

Heeft u een opdracht? Bijvoorbeeld uw social media optimaliseren, uw website beter vindbaar maken of een evenement organiseren? Laat het ons weten!

Wessel Fleminks

06 39 79 32 35 | wessel.fleminks@outlook.com

Dorine Mobron

06 51 81 35 16 |  info@tlokaal.nl