In gesprek met ondernemers

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

‘t Lokaal bezoekt wekelijks ondernemers om hen te interviewen over wat we voor hen kunnen betekenen als platform. Welke zorgen leven er, waar liggen de kansen, waar is behoefte aan als het over werk & mensen, ondernemersklimaat of samenwerking gaat?

Onder leiding van Mieke Janmaat-‘t Hart, een ervaren teammanager en projectleider (van huis uit journalist), worden de interviews georganiseerd. Het interview-team bestaat uit hoog opgeleide werkzoekenden die (naast het solliciteren) als vrijwilliger in de praktijk aan de slag willen. En dat kan bij ‘t Lokaal.

Het team doet onderzoek onder de werkgevers hier op het bedrijventerrein, om inzicht te krijgen in wat er leeft en waar behoefte aan is. Dit gaat bijvoorbeeld over werving & selectie, vacatures, opleidingen, stages en mogelijkheden voor 50+ werknemers. Ondernemers worden geïnterviewd aan de hand van een vragenlijst. Onder leiding van Mieke worden de antwoorden vergeleken en geanalyseerd.

Mieke: “We willen graag inzicht bieden in de overeenkomsten die er zijn tussen de werkgevers op het terrein, maar ook de verschillen en wellicht de uitdagingen die er zijn. Daar kan ‘t Lokaal een ondersteunende een rol in spelen voor werkgevers. Ook zijn we nieuwsgierig naar kansen voor onder andere 50+ werknemers en op welke wijze ‘t Lokaal daar dan een rol in kunnen spelen.”

Mieke: “De sfeer is goed, we leren van elkaar en we dragen bij aan iets goeds. We zijn altijd op zoek naar nieuwe collega’s. Tot nu toe vond iedereen een baan en stapte daarom uit het project. Maar sommigen blijven meedoen, op hun vrije dag! Dat geeft wel iets aan, he? Geïnteresseerd? Bel of mail ons. We spreken graag af voor een verkennend gesprek.”

De interviews worden afgenomen in tweetallen: interviewer en notulist (en deze stuurt bij indien gewenst). Het team komt wekelijks bijeen op donderdagmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur bij ’t Lokaal in Wormerveer. Soms vinden in die tijd ook interviews plaats.

De resultaten worden (geanonimiseerd) begin 2020 gepubliceerd in de nieuwsbrief van ’t Lokaal en op de website.